Fertőrákos környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Fertőrákosi Püspöki palota

  • Fertőrákosi Püspöki palota, Fertőrákos

  • Fertőrákosi Püspöki palota, Fertőrákos (2.kép)

  • Fertőrákosi Püspöki palota, Fertőrákos (3.kép)

Elérhetőségi adatok
Fertőrákos, Fő utca 153. - térkép
+36 99 355 118
info@fertorakosikirandulas.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A Fertő-tó parti hangulatos településen álló, díszes freskóiról, gazdag stukkódíszítéseiről nevezetes palota évszázadokon keresztül a győri püspökök nyári rezidenciájául szolgált. A középkori udvarház helyén felépített, zárt udvart körülölelő épület, Győr törökök általi megszállásának idején, a püspökség székhelyeként szolgált. A több építési periódusban kialakult palota mai, barokk formáját a 17-18. században érte el három jelentős győri püspök építkezéseinek eredményeként.

A főhomlokzat díszítése is a három nagy építkező püspökre emlékeztet. Középen Keresztély Ágost címere látható a kardinális kalappal. Balra Széchényi Györgyé, amely egy halom tetején álló kiterjesztett szárnyú sast ábrázol babérkoszorúval a csőrében. Jobbra Zichy Ferenc címere látható, melyen ötágú koronából kitűnő szarvasagancsok keresztet fognak körül. A kastély legimpozánsabb helyisége az emeleti ebédlő. A "Hit diadalát" megörökítő allegorikus mennyezet freskóját az itáliai mester, Cajetano di Rosa festette 1745-ben. A görög mitológia alakjai a hét szabad művészetet jelképezik. A díszterem két oldalán egy-egy légiesen könnyű, csipkés mintázatú gipszstukkó díszítéssel ékesített boltozatos terem helyezkedik el. Említésre méltók a püspöki hálószoba és az oratórium freskói és stukkódísze. A két szintet átfogó belmagasságú kápolna boltozatán szintén gazdag, allegorikus freskódísz látható.
A látogatók megtekinthetik a hatalmas, ódon hangulatú pincét is. Az épületet barátságos kert övezi.

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (info@fertorakosikirandulas.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben